Helsinki Tukholma risteily

06.09.2022

Lähde: Pexels.com

Ruotsin pääkaupunki Tukholma houkuttelee risteily matkailijoita ympäri vuoden. Tukholma on noin 850 000 asukkaan suurkaupunki sekä lisäksi poliittinen ja taloudellinen keskus. Helsingistä on Tukholmaan etäisyyttä vajaan 397 kilometrin verran.

Tukholma on niin ikään muodostunut 14 saaresta, ja kaupungista käytetäänkin myös nimitystä Pohjolan Venetsia. Kaupunki on yksi Euroopan viehättävämmistä. Tukholma on todella moninainen ja jokaiselle löytyy jotain nähtävyyksistä, ravintoloista, kahviloista, museoista ja ostosmahdollisuuksista lähtien.

Tukholma on yhdistelmä trendejä ja perinteitä. Tukholma on monessa asiassa Suomea edellä, ja vierailu Ruotsissa on kaikin puolin inspiroiva ja virkistävä kokemus. Yhdessä päivässä ei ehdi, eikä kannata yrittääkään, kokea kaikkia kaupungin elämyksiä ja paikkoja. Onneksi Tukholma on lähellä ja näin myös seuraavalle vierailukerralle jää koettavaa ja nähtävää!

 

Vaivattomasti Tukholmaan

Helsingin ja Tukholman välillä liikehtiminen on kerta kaikkiaan vaivatonta, sillä monet laivayhtiöistä risteilevät kaupunkien väliä. Valikoimastamme löydät muun muassa Viking Line ja Tallinkin tarjoamat reittivaihtoehdot Tukholmaan. Helsingistä Tukholmaan matkustaminen on tehty nykyään varsin helpoksi.

Viking Linen terminaalista pääset kävellen suoraan vanhan kaupungin kaduille Gamla Staniin. Lisäksi metroliikenne on kaupungissa todella kätevää ja metrolla pääset nopeasti satamaan. Kaupungin vanhakaupunki on olemukseltaan idyllinen ja tunnelmallinen kapeine kujineen ja rakennuksineen, joista kerrassaan huokuu historiaa.

 

Tukholman monipuoliset palvelut ja kohteet

Lähde: Pexels.com

 

Tukholma sisältää monenlaisia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, joista löytyy sopivia vaihtoehtoja niin lapsille kuin aikuisille. Gamla Stan vanhakaupunki sisältää monia idyllisiä kahviloita, putiikkeja ja museoita. Tukholma kattaa monipuolisesti eri palveluja!

Tukholma on shoppailijoiden paratiisi! Tarjolla on niin uusimpia trendejä, designia sekä vintage -liikkeitä, joista voi tehdä uskomattomia löytöjä. Etenkin sadepäivinä shoppailu ja eri butiikkien kierteleminen on mitä loistavampaa ajanvietettä.

Eri kaupunginosat erottuvat myös tarjonnan suhteen toisistaan. Södermanin alue on huippumuodin keskittymä. SoFosta eli South of Folkungagatan on putiikkien, kahviloiden ja baarien keskittymä. Österman on puolestaan kansainvälisten muotimerkkien ja sisustusliikkeiden keskittymä.

Tukholman ravintolavalikoima on monipuolinen ja sisältää maailman eri makujen vaihtoehtoja. Monin ravintoloihin kannattaa myös tehdä sesongin aikana pöytävaraus, jotta pääsee varmasti kokeilemaan toivomansa ruokia. Kesäaikaan myös Tukholman kadut täyttyvät terasseista ja laitureista, jotka ovat myös paikallisten suuressa suosiossa.

Käy tutustumassa myös Tukholman saaristoon, joka tarjoaa vaihtelua vilkkaaseen kaupunkiin. Saaristo on edukseen etenkin keväästä alkusyksyyn. Vaxholmin saaristopääkaupunki tarjoaa erinomaisen vierailukohteen. Kaupunki on tunnettu viehättävistä puutaloista ja Kastellet-linnoituksestaan.

Paikallisten suosiossa etenkin kesäaikaan on myös Ruotsin vanhin kaupunki Sigtuna, joka toimii erinomaisena kohteena päiväretkelle. Kaupungissa järjestetään kesällä keskiaikaiset festivaalit sekä talvisin kaupunki täyttyy pienistä tunnelmallisista joulukojuista.

 

Vierailun arvoisia kohteita Tukholmassa

Lähde: Pexels.com

 

Tukholman kaupunki ja eri kaupunginosat tulevat parhaiten tutuksi kävelemällä, tällöin sinulle avautuu mahdollisuus kokea kaupungin monipuolisuus sekä arkkitehtuurinen kauneus parhaimmillaan.

Olemme koonneet yhteen seuraavasti muutamia vierailemisen arvoisia kohteita, jotka tekevät Tukholman matkastasi ikimuistoisen.

 

#1 Ihaile metrotunnelien taidetta

Jokainen metropysäkki on omanlaisensa ja jo vuodesta 1957 on ollut käynnissä projekti, jonka tarkoituksena on taiteen tuominen osaksi metropysäkkejä. Taideteoksia on parhaillaan yli 90 kappaletta. Taideteoksista tunnetuin on taiteilija Carl Fredrik Reuterswärdin Non Violence -teos. Teos kunnioittaa John Lennonin muistoa, voit löytää teoksen Åkeshovin metroasemalla. Muita vierailemisen arvoisia asemia ovat Slussenin, Gärdetin, Skanstullin, Mariatorgetin ja Näckrosenin pysäkit. Pääset tutustumaan etukäteen Tukholman metrokarttaan tästä.

 

#2 Tutustu Tukholman kahviloihin ja ravintoloihin

Kahviloiden ja ravintoloiden tarjonta yllättää positiivisesti monipuolisuudellaan. Sisällytä matkaasi muutama lepohetki, ja nauti kahvi ja leivonnainen esimerkiksi vanhassa kaupungissa. Vierailemisen arvoisia ovat kahvila Under Kastanjen sekä Vete-Katten.

Tukholmasta löytyy eri ravintoloita ympäri maailmaa, ja valinnan varaa todellakin on. Mikäli haluat kokea aitoa ruotsalaista ruokaa, valitse Tradition-ravintola.

 

#3 Kuninkaalliset hevostallit

Östermanilla sijaitset Kuninkaalliset hevostallit (Konungens hovstall) on vierailun arvoinen kohde mikäli olet kiinnostunut historiasta ja kuningasperheestä. Hevostalleilla pääset kokemaan ripauksen kuninkaallisiin hevostalleihin sekä näkemään muun muassa hevosvaunut lähietäisyydeltä. Kuninkaalliset hevostallit ovat auki vain tiettyinä päivinä, joten tarkastathan aukioloajat lähemmin De Kungliga Slottenin sivuilta.

 

#4 Djurgården

Djurgården tuo idyllinen saari aivan Tukholman keskustan vieressä. Saarella ovat monet tunnetut vierailukohteet kuten Vasa-museo, Gröna Lundin huvipuisto, Skansenin puisto, Junibacken ja Abba-museo. Mikäli haluaisit vierailla matkallasi kultturelleissa kohteissa suuntaa Djurgårdenin saarella. Saarelle pääsee kätevästi lautalla suoraan Tukholmasta. Lauttamatkalla koet samalla Tukholman aivan uudesta perspektiivistä.

 

#5 Gamla stan

Gamla stanin vanhakaupunki on ehdottomasti vierailun arvoinen. Vanhakaupunki kannattaa kokea sekä päivisin ja iltaisin. Illan hämärtyessä vanha kaupunki on ihanan tunnelmallinen, ja viihtyisät kahvilat ja baarit ovat erinomaisia illan viettopaikkoja. Vanhasta kaupungista avautuu näkymä myös niin sanottuun Tukholman ”uuteen keskustaan”.

 

#6 Gamla Enskeden puutaloidylli

Gamla Enskede on reilun 1000 asukkaan asuinalue, joka on täydellinen esimerkki ruotsalaisesta puutalojen idyllistä. Alue on vierailemisen arvoinen mikäli haluat kokea miltä tavallisten tukholmalaisten elämä näyttää vilkkaan kaupungin ulkopuolella. Gamla Enskede vie sinut lähemmäksi aitoa ruotsalaista elämää.

 

#7 Hop on Hop off -bussi ja venebussi

Hop on Hop off -bussi ja venebussi ovat täydelliset tavat tutustua kaupunkiin ja nähdä samalla monia kohteista, joissa haluaisit vierailla. Venebussin reitillä sinulla on mahdollisuus kokea muun muassa Gröna Lund, Fotografiska museo sekä pääset näkemään kuninkaanlinnan Kungliga slottenin lähietäisyydeltä.

 

#8 Anna The museum

ABBA The Museum on yksi Tukholman suosituimmista vierailukohteista. Toukokuussa 2013 Djurgårdeniin avattu museo kokoaa yhteen kaiken ABBA yhtyeeseen liittyvän. Museo on kaikkea muuta kuin perinteinen. Museossa esitellään yhteen historia, Abban levyjä, esiintymisasuja sekä muuta yhtyeeseen liittyvää rekvisiittaa.

Museosta löytyy myös ruotsalaisen musiikin Hall of Fame. Museossa vierailuun kannattaa varata useampi tunti, sillä ABBA karaoke ja ABBA disko vievät jokaisen mennessään.

 

#9 Fotografiska -museo

Fotografiska -museo sijaitsee kätevästi aivan Viking Linen sataman lähellä, joten vierailu on helppoa ajoittaa esimerkiksi heti matkan alkuun tai loppuun. Museon lähin metropysäkki on Slussen, mikäli olet metrolla liikenteessä. Museo on myös venebussin reitin varrella.

 

#10 Avicii Arenan Sky View -hissi

Avicii Arenan Sky View -hissi on elämys, joka kannattaa sisällyttää osaksi Tukholman vierailua. Nämä pallon muotoiset näköalahissit kulkevat noin 130 metrin korkeuteen. Näkymä levittäytyy yli Tukholman kaupungin, ja pääset näkemään kaupungin aivan uudesta ulottuvuudesta.

Ennen hissimatkaa Sky View:n aulassa näytetään lyhyt video, jossa kerrotaan Globenin alueen monista areenoista ja itse rakennusprosessista. Globe on maailman suurin pallomainen rakennus, ja Sky View -hissit ovat myös hyvin ainutlaatuisia maailmassa. Esittelyvideo sisältää muun muassa tietoa siitä miten rakennustyössä olivat mukana muun muassa vuorikiipeilijät, sillä rakennuksen pallomainen muoto ja korkeus toivat mukanaan omia haasteita rakennusprosessiin.

Paikalle on suotavaa saapua heti aamusta, jolloin on mahdollisuus päästä aitiopaikoille ihailemaan miten kaupunki herää eloon. Varsinainen gondolimatka kestää noin 30 minuuttia. Sky View -hissin yhteydessä toimii myös ravintola, kahvila ja matkamuistomyymälä.

Tämä on yksi Tukholman mieleenpainuvimpien maisemapaikkojen joukkoon kuuluva elämys, jota ei kannata jättää välistä. Pääset näkemään tarkemmat aukioajat ja lipputiedot Stockholm Liven sivuilta.