Päiväristeily Tallinnaan

19.07.2022

Lähde: Pexels.com

 

Tallinna on monipuolinen kohde, jonka suosio matkakohteena kasvaa vuosi vuodelta. Viro on hyvin kasvujohteinen ja erityisesti Tallinna houkuttelee matkustajia kompaktiudellaan, urbaanisuudellaan sekä helppoudellaan. Visit Estonian ja Viron tilastokeskuksen tekemän tutkimuksen mukaisesti majoitustilastot osoittavat suomalaisia vierailleen Virossa 45 678 henkilöä huhtikuussa 2022.

 

Kaupunki yhdistää luontevasti uutta ja vanhaa luoden symbioosin, joka sisältää aivan omanlaisensa tunnelman. Tallinna on kiehtova yhdistelmä keskiaikaista historiaa ja e-valtion modernia elämänmenoa. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Tallinnan vanhakaupunki on maailman parhaimmin säilyneitä historiallisia hansakaupunkeja.

Tallinna on onnistunut yhdistämään historian sekä nykyajan aivan uudenlaisella tavalla. Tallinnan keskiössä on ehdottomasti vanhakaupunki, jonka ympärille on noussut viime vuosien aikana monia trendikkäitä alueita, jotka suorastaan yllättävät tarjonnallaan. Tallinna on lähellä Suomea, mutta Baltian meren ylittäessä tuntuu siltä, että olisi matkustanut kauemmaskin.

Heti ydinkeskustasta poistuessa tulee vastaan monia trendikkäitä alueita, kuten Kalamaja ja Kadriorg. Tallinna tuntuu olevan juuri sopivan kompaktin kokoinen. Kaupunki tarjoaa lukemattomasti nähtävää ja koettavaa, etäisyyksien ollessa kuitenkin jalkasin sekä julkisella liikenteellä vaivattomasti koettavia. Tallinnassa ehdit nähdä paljon jo päiväristeilyn tai viikonlopun yli kestävän matkan aikana.

Päiväreissu Tallinnaan antaa myös hyvät mahdollisuudet tutustua Tallinnaan pääpiirteittäin. Päiväreissussa maissa ollaan noin viisi tuntia, eli ajassa ehtii juuri sopivasti katsastaa muutamat keskustan paikoista. Päiväreissu on myös kevyempi irtiotto arjesta, joka antaa kuitenkin mahdollisuudet päästä yöksi takaisin omaa kotiin.

 

Matkusta Tallinnaan kätevästi laivalla

Suosituin ja vaivattomin tapa matkustaa Tallinnaan on valita laivamatka. Nopeimmillaan laivalla pääsee perille muutamassa tunnissa, ja lähtöaikojen suhteen löytyy runsaasti valinnan varaa. Matkustusmuotona päiväristeilyt ovat myös hyvin suosittuja kevyinä arjen irtiottoina.

Nykyään laivamatkojen hinnat ovat hyvin kilpailukykyisiä, ja jopa budjettimatkailuun sopivia. Laajasti johtuen runsaasti palvelutarjoajien määrästä. Vaihtoehtoisesti Tallinnaan pääsee myös lentämällä. Lentoyhtiö Finnairin operoima lento kestää vain vajaat 30 minuuttia Helsingistä Tallinnaan.

Pääset katsastamaan päivittyneet laivamatkan mahdollisuudet helposti Laevapiletid.ee sivuilta. Sivustolta löydät kätevästi kaikkien laivayhtiöiden (Viking Line, Eckerö Line, Tallink, DFDS) liput suosituimmilta reiteiltä. Tämä on ehdottomasti helpoin tapa varata laivalippu! Aamulähdöistä suosituin on ollut kello 9:30 lähtö, sillä se ei vaadi Helsingistä starttaamista mitenkään järjettömän aikaisin aamulla, laivan ollessa kuitenkin ennen puolta päivää perillä Tallinnassa.

Mikäli olet matkustamassa Tallinnaan muutamaksi päiväksi tai pidemmäksikin aikaan, koet varmasti majoitusvaihtoehtojen tarjonnan suhteen yltäkylläisyyttä. Kaupungissa on tarjolla vaihtoehtoja budjetin jokaiselle skaalalle. Vaihtoehtoina on muun muassa kaupunkihotelleja sekä kylpylähotelleja, jotka yhdistävät kätevästi majoittumisen ja SPA-palvelut.

Tallinnaan on avattuna runsaasti uusia majoitusvaihtoehtoja. Toki vanhakaupunki on varma klassikko, ja toimii etenkin kesäkaudella palveluiden ollessa vain kävelymatkan päässä. Majoituksen vaihtoehdot ovat kesäkaudella myös varsin kohtuuhintaista esimerkiksi alkuviikolle sijoitettuina.

 

Tallinna tarjoaa värikkään ja näyttävän kaupunkikuvan

 

Lähde: Pexels.com

 

Tallinna yllättävää positiivisesti monipuolisuudellaan. Eri kaupunginosat erottuvat toisistaan luonteeltaan ja palveluillaan. Kaiken kaikkiaan kaupungissa on runsaasti luonnetta ja uudenlaisia näkökulmia. Kaupunki on palvelutarjonnassaan todella monipuolinen ja kaiken tyylisille reissaajille tuntuu olevan tarjolla sopivia vaihtoehtoja. Tallinna kokoaa yhteen monipuoliset majoitusmahdollisuudet, kylpylät, maailmanluokan ravintolakulttuurin sekä kulttuuripalvelut, jotka todellakin erottuvat edukseen.

 

Tallinna kehittyy runsaalla vauhdilla, eikä kehitykselle näytä olevan loppua. Uusimpana ja kiinnostavana alueena kaupungissa on Noblessnerin alue. Alueelle on avattu Iglupark, jossa on mahdollisuus majoittua igluissa todella keskeisessä sijainnissa. Suosittelemme ehdottomasti mennä testaamaan iglut ja niiden tarjoama aivan uudenlainen majoitusmahdollisuus. Majoitushinnat alkavat noin 150 €/yö.

Merellinen Noblessner sijaitsee Pohjois-Tallinnassa. Satama-alue yhdistää vanhat telakkahallit ja värikkäät uudisrakennukset. Alue toimi Venäjän keisarikunnan aikoihin merkittävänä sukellusvenetelakkana. Nykyään aluetta ei uskoisi samaksi, sillä alue on kehittynyt hurjasti niistä ajoista. Nimenomaan tämä tekee Tallinnasta niin kiehtovan, sillä kaupungin kehitys tuntuu tapahtuvan hurjaa vauhtia. Myös Viron innovaatio ja nopea kasvua saavat suorastaan ihailemaan maata. Kekseliäät arkkitehtuuriset ratkaisut, innovatiivisuus sekä kulttuurinen kehittyminen saavat Viron todellakin pysymään ajan hermolla.

Olemme koonneet seuraavana muutamia kohokohtia Tallinnasta ja vierailemisen arvoisista kohteista:

 • Vanhakaupunki. Vanhakaupunki yllättää palveluiden runsaudellaan ja kulttuurin monipuolisuudellaan. Vanhakaupunki sisältää kuuluisan Toompean kukkulan, jossa sijaitsee yksi Viron kuuluisimmista historiallisista nähtävyyksistä Tuomiokirkko. Alueella on myös Aleksanteri Nevskin katerdaali - Tallinnan suurin ja näyttävin ortodoksinen kirkko.
   
 • Taidemuseo Kumu, joka on Viron johtava nykytaiteen museo. Taiteen ystäville mainiona vierailemisen arvoisena paikkana on myös Kadriorgin taidemuseo. Kolmantena taiteen kohteena on Barokkipalatsi, joka on keskittynyt ulkomaisen taiteen esittelemiseen.
   
 • Telliskiven alue – Tallinnan todellinen trendien keskittymä. Alueella voit shoppailla, nauttia kulinaristisia elämyksiä sekä vain ihailla urbaanin trendikästä aluetta.
   
 • Põhjala-tehdas. Tämä on Tallinnan uusin kultturikeskus, joka on entinen kumisaapastehdas. Alueella on nykyisin leipomo, ravintolat sekä kahvilat, galleriat, studiot, ateljeet sekä vihreät puutarhat.
   
 • Rummun louhos. Rummu on yksi Viron eksoottisimmista uimarannoista. Rummu on aikoinaan ollut marmorilouhos. Tämä kuvankaunis uimaranta on kokemisen arvoinen. Rummun louhosta ympäröivät jyrkät vuoret, jotka ovat jo itsessään näkemisen arvoisia.
   
 • Trendikäs Kalamaja on ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Kalamaja kahviloineen ja ravintoloineen on todella idyllinen ja tunnelmallinen. Kalamajassa voit viettää iltaa entisiin tehdasrakennuksiin perustetuissa baareissa ja ravintoloissa sekä ihastella perinteistä paikallista puuarkkitehtuuria.
   
 • Monipuolinen ravintolatarjonta. Vierailemisen arvoisia nimekkäitä ravintoloita ovat muun muassa: Tchaikovsky, OKO, Chedi, Põhjaka, Leib, Moon, Neh, Bordoo, Kolm Sibulat, Kaks Kokka, Sfäär sekä Ribe.

 

Kaiken kaikkiaan Tallinna tarjoaa aivan ihana irtioton arkeen!

Lähde: Pexels.com

 

Tallinna on ihanan lähellä Suomea, ollen kuitenkin samalla todella erilainen ja tarjoten mukavaa kontrastia uusien palveluiden ja kulttuurin kautta. Tallinna on parhaillaan hyvin trendikäs ja persoonallinen kaupunki.

 

Nykyisillään Tallinna on sekoitus historiaa ja uusia trendejä, jotka täydentävät toisiaan tuoden kaupungin parhaat puolet esille. Tallinna on nykyisellään sekoitus hipster henkeä, kansainvälisiä kahviloita ja ravintoloita sekä ilmapiiriä, joka on viihtyisä ja antoisa.

Kaupungin palveluiden tarjonta on nykyään sen verran laaja, että yhden matkan aikana on melkein mahdotonta vierailla kaikissa toivomasi paikoissa. Suosittelemmekin tutkimaan hieman etukäteen paikkoja, nähtävyyksiä sekä ravintoloita joissa mahdollisesti haluaisit vierailla. Oletko esimerkiksi kuullut jostakin trendikkäästä uutuus kahvilasta tai ravintolasta, jossa haluaisit käydä?

Kun muutamat ennakkovaihtoehdot ovat valmiiksi mietittyinä on paljon helpompaa suunnitella sinulle parhaiten sopiva päivän agenda – ja saat näin käytettyä ajan tehokkaimmin. Nykyisin monet suositut bloggaajat sekä matkailuun kohdistetut sivustot kuten Rantapallo ovat koonneet yhteen myös kattavat vinkit ja ideat Tallinnan reissuun.

Tästä hyvänä esimerkkinä toimii Telliskiven alue, joka on suorastaan kukoistanut eloon ja saavuttanut suuren suosion paikallisten keskuudessa. Suurin osa Tallinnan uutuus kahviloista ja ravintoloista sijaitsevat pitkälti keskustan alueen lähettyvillä, joten yhden Tallinnan matkan aikana on mahdollista nähdä monia nähtävyyksiä. Mikäli sinulla on tilanne, että kaipaat ehkä uudenlaista tekemistä, vierailu SPA:ssa on aina antoisaa ja voit olla, että et tule pettymään kaupungin monipuoliseen tarjontaan. Hyvin todennäköisesti tulet lähtemään kotiin pirteämpänä kuin matkalle lähtiessäsi!

Vaikka olisit tehnyt vuosien varrella Tallinnaan jo useamman reissun Tallinna yllättää positiivisesti ja tuntuu muuttuneen aina jokaisen reissun aikana. Myös eri vuodenajat tuovat Tallinnaa esille aivan uudella tavalla, ja tuntuu ikään kuin siltä, että olisit vierailemassa uuteen kaupunkiin.